Frittata pe jumătăți – hribi cu mărar și mozzarella cu roșii uscate

frittata1

 

Frittata la cuptor e un fel de pizza proteică. Nu-i de mirare că e opera italienilor. Blatul e din ouă, iar la capitolul topping poți folosi orice ai pune în mod normal pe o pizza. Așa ai ocazia să te joci cu o mulțime de gusturi. De data asta, eu m-am jucat cu hribi proaspeți, mozzarella roșii uscate, pe care le-am pus 50%-50%, pe câte jumătate de frittata.

A ieșit un mic dejun grozav, super sănătos și după două bucățele deja plănuiam o nouă tură. În plus, frittata asta e atât de sățioasă încât e perfectă și pentru masa de prânz.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 6 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare, piper
  • 2 hribi proaspeți
  • mărar
  • 3-4 bucăți de roșii uscate
  • 40-50 grame de mozzarella

Durată – 10 min pentru pregătirea ingredientelor și 30 min la cuptor.

 

Prima dată când am făcut frittata la cuptor am pus ouăle bătute direct într-o tavă mică și s-au lipit atât de tare de ea, încât a trebuit să o arunc. Așadar, mai nou folosesc un vas rotund de Yena în care pun hârtie de copt. Cele 6 ouă bătute, puse în vasul de 20 cm diametru, au rezultat într-un blat cu înălțimea de vreo doi centimetri.

Primul pas este să bați ouăle cu sare, piper și să adaugi laptele, care va da o consistență pufoasă frittatei. Torni totul în vasul pe care îl folosești și îl bagi la cuptor, la 180 grade. Eu am un cuptor electric neîncorporabil, care e posibil să meargă mai greu, așa că am lăsat-o vreo 20 de minute până am adăugat toppingurile. Totuși, la un cuptor mai performant e posibil să meargă mai repede. Important e să vezi că încep să se solidifice ouăle bătute înainte să pui toppingurile, ca să nu se scufunde.

Când s-a mai întărit compoziția la cuptor, după cele aproximativ 20 de minute, e timpul să adaugi restul ingredientelor deasupra. Eu pe o jumătate am pus hribi tăiați mărunt și amestecați cu mărar, iar pe cealaltă am pus cubulețe de mozzarella și roșiile uscate, tăiate feliuțe mici.

 

frittata2

 

 

Am mai lăsat totul 10 minute la cuptor, apoi am scos vasul și l-am lăsat să se răcească puțin înainte să scot opera de artă din el. Am tăiat frittata în 4 și am folosit o lingură cu care le-am așezat în farfurii.

A fost super bună și pentru săptămâna viitoare mai am una în plan. Probabil că voi folosi fâșii de somon afumat și măsline. Cum ziceam, exact ca o pizza mai sănătoasă.

 

Dacă repeți experimentul meu, te aștept să-mi spui cum a ieșit. Poftă bună!

 

3 thoughts to “Frittata pe jumătăți – hribi cu mărar și mozzarella cu roșii uscate”

    1. @Cris, pai ca omleta trebuie sa iasa, numai ca nu e prajita in tigaie, ci la cuptor, si ceva mai pufoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *