Idei de cadouri pentru prieteni activi #2

idei-cadouri-sportivi

 

Mi se pare extrem de simplu să găsești un cadou pentru un prieten sportiv. Mereu e ceva ce îi lipsește sau ceva mai bun decât ce are acum. Opțiunile de echipament sunt nelimitate și, indiferent ce activități preferă, sigur găsești ceva ce poate deveni o surpriză frumoasă de pus sub brad.

Pe lângă lucrurile instant win, cu care mergi la sigur, sunt și câteva pe care ar fi mai bine să nu le oferi cadou.

 

O înscriere la o competiție*

Pentru un prieten alergător care participă la competiții, n-ai cum să dai greș cu asta dacă ești 100% sigur că vrea și poate să fie prezent. Într-un an, costurile de participare la competiții se adună la sume destul de mari, mai ales când e vorba și de cazare și transport, așa că o taxă făcută cadou poate fi o idee foarte bună.

* – la care știi sigur că vrea să meargă

 

 

Accesorii tehnice

Șosete tehnice (eventual de compresie) pentru alergători, mănuși de snowboard, ochelari de ski, o cască de înot cool, o sonerie nouă pentru bicicletă – în funcție de ce sport practică, accesoriile sunt cadouri nu foarte scumpe și binevenite oricând.

Poți alege și alte accesorii pentru antrenamente, cum ar fi mingile de fitness sau benzile elastice, dacă știi că nu are așa ceva deja.

 

Un set de greutăți

Pentru zilele în care nu are timp de sală, un set de gantere cu care să lucreze acasă este excelent.

gantere

 

Un home trainer

Dacă ai buget mai mare pentru cadoul unui biciclist îi poți lua un home trainer pe care să pedaleze în casă când e zăpadă prin oraș.

 

Un sac de dormit

Pentru o persoană care călătorește mult, merge pe munte și stă des cu cortul, un sac de dormit nou s-ar putea să fie o surpriză foarte plăcută. E bine să îl alegi în funcție de contextul în care știi că îl folosește. Dacă ai nevoie de repere, vezi ghidul de alegere a sacului de dormit pe care l-am publicat acum câteva luni.

 

O experiență mișto

Un bilet la un parc de aventură, să se dea cu tiroliana până îi vine shake-ul proteic înapoi (o recomandare de la Fundățica), o tură de rafting/kayaking sau chiar câteva ore cu un instructor bun de ski/snowboard, dacă vrea să învețe niște trick-uri.

 

 

Bonus: Ce cadouri să NU faci unui sportiv

 

Adidași de alergare – Aud foarte des întrebarea “ce adidași de alergare sunt buni? Vreau să-i fac cadou lui X”. Dar răspunsul nu e chiar așa de simplu. Mulți vor să facă cadou prietenilor lor alergători adidași de alergare, însă e o idee foarte riscantă. Șansele sunt minime să alegi exact ce trebuie, având în vedere câte criterii există pentru alegerea lor, criterii pe care numai persoana care îi va purta le știe.

În primul rând, adidașii de alergare nu se iau fără să fie probați înainte. Mărimea trebuie să fie ceva mai mare decât la restul pantofilor, talpa vine și ea cu caracteristici diferite în funcție de distanțele alergate, suprafața pe care aleargă, felul în care calcă etc. Sunt prea multe necunoscute și te poți trezi că dai banii pe o pereche foarte scumpă de adidași care par foarte buni, dar nu i se potrivesc deloc.

Mai există varianta în care îi spui ce cadou vrei să îi faci și mergeți împreună la cumpărături, să își aleagă exact ce vrea, dar nu mai e surpriză.
Un tricou tehnic de alergare, simplu, de la Decathlon/adidas/nike, poate părea o idee foarte bună de cadou pentru alergători. Doar orice alergător are nevoie de așa ceva, nu? Ei bine, dacă prietenul căruia vrei să i-l dăruiești a participat la câteva maratoane până acum, probabil are 200 de tricouri tehnice simple acasă de care nu mai știe cum să scape și nu îi mai trebuie încă unul.

Dacă ții neapărat să îi iei un tricou, unul de compresie ar fi o idee bună, iar unul (tot tehnic) personalizat cu un mesaj funny, care i se potrivește, e o idee și mai bună.

 

Suplimente. E un subiect la fel de delicat ca adidașii, pentru că fiecare persoană are brandul sau combinația preferată de suplimente, de obicei cu o convingere puternică în spate (fără zahăr, fără aditivi, proteină din iepure hrănit cu paste carbonara etc). Un exemplu de intenții bune și rezultate nu la fel de bune ar fi să oferi niște proteină simplă din zer unui vegan convins.

 

O cană. (Pentru simplul fapt că nu e cea mai strălucită idee de cadou. Totuși, eu am primit super cute una de la un Secret Santa, deci se poate)

 

Găsești și alte idei de cadouri pentru prieteni sportivi aici.

 

Spor la cadorisit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *