E-book gratuit: Ghidul alergărilor din 2016

coperta ebook
Când ești nou în lumea alergării, nu prea știi de unde să începi. Te înscrii când nimerești, din vreun link sau vreun hype de la sală, te antrenezi când apuci și ajungi să nu mai prinzi locuri la curse la care ți-ar fi plăcut să mergi. Adică să alergi. Sau, dacă prinzi loc, plătești cea mai mare taxă pentru că iar te-ai înscris ultimul și așa te trezești că mai sunt câteva săptămâni până la start, iar tu habar n-ai în ce te-ai băgat.
Pentru că am fost tot anul trecut în situația asta, am decis ca măcar în 2016 să fiu mai organizată. Și dacă tot îmi făceam Excel-ul cu alergări, l-am transformat în ceva ce, poate, va fi util și altora. Așa că am făcut un fel de ghid al alergărilor din 2016, care să te ajute să îți faci o minimă planificare a anului tău alergător.

Îl poți descărca de aici.

E-book-ul cuprinde prezentări pentru 20 de curse, cu informații culese atât de pe site-urile evenimentelor, cât și de la organizatori și participanți, precum și câte un scurt calendar competițional în care am listat alergările din fiecare lună.
Am selectat doar competițiile de alergare, nu și duatlon sau triatlon, și doar competiții pentru amatori (nu este Olimpiada de la Rio printre ele).
Am inclus informații din categoria utile – data evenimentului, taxa, timpii medii de anul trecut etc. – și o parte “calitativă” de testimoniale și mici insight-uri. Obiectivul a fost ca, împreună, să formeze un rezumat cât mai simplu și mai relevant pentru cineva care se gândește să se înscrie anul ăsta pentru prima dată la o cursă anume.
Multe dintre informații nu sunt complete sau actualizate, dar acolo unde organizatorii n-au anunțat date și cifre exacte, le-am notat pe cele din 2015, ca să existe cât de cât un reper.
De asemenea, e posibil să fie cel mai urât, mai nealiniat și mai enervant de citit e-book din istorie. Îmi asum vina complet, pentru că m-am ocupat singură de absolut tot, iar grafica e pentru mine un fel de fizică nucleară. Dacă am nimerit-o, a fost din greșeală.
Le mulțumesc tuturor alergătorilor, organizatorilor și prietenilor care au contribuit cu informații, testimoniale, ponturi, proofreading și suport tehnic! Am să închin un izotonic în cinstea voastră cu prima ocazie.
Iar noi, cititorule, ne vedem pe traseu!
Un an fabulos,
Carmen
PS – primesc cu drag feedback constructiv aici și pe carmen [.] albisteanu [@]gmail.com

3 thoughts to “E-book gratuit: Ghidul alergărilor din 2016”

  1. Cand e postavaru night ? Am vazut ca scrie in feb la tine pe e-book dar pe siteul lor nu apare nimic pe 2016… Numai bine, Marius

  2. Listat. Ce face facebook-ul, acolo am gasit articolul…super tare ideea, o sa încerc sa ajung măcar la una dintre ele, având sănătatea ca subreda, totusi preturile mi se par cam mari (cros).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *