Filipine: 10 lucruri de luat în bagaj care îți vor face viața mai usoară

Juan 3-16 (NVI)

 

Ai fi zis că oricine merge o dată undeva nepregătit, a doua oară va sti mai bine. Dar nu. Eu nici la a doua vizită în Filipine nu m-am organizat excelent cu bagajul. Ce-i drept, am împachetat super eficient, doar 7 kg pentru trei săptămâni. Însă sunt câteva lucruri pe care, dacă le-aș fi avut la mine, mi-ar fi făcut viața mai ușoară.

 

Iată ce e bine să iei în bagaj când pleci în Filipine, ca să-ți ridici confortul vacanței cu câteva niveluri:

 

 • Baterie externă – Ai să petreci mult timp pe drum, prin aer, pe apă și pe șosea, așa că bateria externa este priceless. Poți investi 100 lei într-un sim local cu net pentru 30 de zile, iar bateria o să-ți prindă bine.

 

 • Action cam subacvatic – Vrei poze cu Nemo și cu familia lui? Cu plajele pustii și insulele pline de cocotieri? Ia la tine un GoPro.

 

 • Kit de snorkeling – Vei înota și vei face mult snorkeling. Pregătește-te să vezi vietăți și culori pe care le-ai văzut doar în poze până acum! Pentru că în Filipine kiturile de snorkeling de obicei se închiriază, daca ții să ai propriul tău furtun, nefolosit de nimeni altcineva, e bine să-ți aduci kitul de snorkeling de acasă.

 

 • Adaptor de prize – Filipinezii au moștenit prizele americane. Neapărat să iei un adaptor cu tine, altfel vei pierde timpul prin magazine căutând unul. Iar dacă ajungi în zone mai puțin populate, e posibil să nici nu găsești vreunul de cumpărat.

 

 • Cremă cu factor de protecție – Au și filipinezii creme cu protecție solară în magazine. Sunt ascunse undeva, după rafturile cu creme de albit pielea. Acolo, trendul e invers. Toată lumea folosește loțiuni de albit pielea, în timp ce protecția solară e rezervată doar pentru turiști. În cazul fericit în care vei găsi cremă de plajă, pregătește-te să plătești relativ mult și să nu fie de cea mai bună calitate.

 

 • Sandale de trekking – Indiferent că mergi la plajă, la munte sau prin peșteri, sandalele de trekking sunt perechea ta nr.1 de încalțăminte pentru Filipine. Opțional, mai poți lua o pereche de adidași, just in case. Ia în calcul faptul că aproape zilnic vei ajunge în zone în care vei coborî din barcă și vei călca pe pietre sau pe corali ascuțiți.

 

 • Un sac de dormit – Eu am avut la mine un sac de dormit din mătase, foarte subțire, de la Decathlon. Cântărește 140 de grame și încape într-un săculeț cât palma. E foarte util în bagajul pentru Filipine sau alte locuri exotice, pentru că uneori s-ar putea să nu vrei să dormi direct pe lenjeria de pat sau vei dormi la cort.

 

 

 • Spray de țânțari – Eu evit să mă dau cu chimicale atât de puternice pe piele, însă ceva împotriva țânțarilor tot trebuie să ai în bagaj. Palawan este punct roșu pentru malarie. Varianta naturală și la fel de eficientă ca spray-urile chimice este lămâița. Poți trece pe la un Plafar să îți iei un ulei de corp, un spray sau o loțiune pe bază de lămâiță și îți garantez că va ține toți țânțarii deoparte. Data trecută când am fost în Filipine mi-am vărsat în rucsac sticluța cu ulei de lămâiță și, probabil pentru că miroseam de la o poștă, nu s-a apropiat nici urmă de insectă de mine.

 

 • Long sleeve de înot – O bluză tehnică, cu mânecă lungă, pe care să o porți la înot atunci când arde soarele. Mai ales dacă ai tendința să te arzi ușor, iar prietenii te strigă “brânză”.

 

 • Daca aș fi avut loc în bagaj, aș fi luat cu mine și o pungă de cafea bună. E foarte rară pe tărâm filipinez.

 

Astea fiind zise, vezi ca Cebu Pacific are din nou oferta de bilete Dubai-Manila și retur cu 250 euro. You’ve been notified.

2 thoughts to “Filipine: 10 lucruri de luat în bagaj care îți vor face viața mai usoară”

 1. Buna,Carmen! In a doua parte a lunii decembrie urmeaza sa merg in Kuala Lumpur,iar de acolo ma gandeam sa merg impreuna cu sotia mea in Boracay.Am vrea sa stim cum este vremea in decembrie in Filipine,in Boracay mai precis pentru ca informatiile de pe internet variaza foarte mult.Ce alta destinatie ne mai poti recomanda cu plecare din Kuala Lumpur? Anul trecut am fost tot in decembrie in Tailanda,iar vremea a fost foarte buna.Multumim de ajutor!

  1. @Sergiu, vremea e perfecta in decembrie. Sa luati crema de plaja 🙂 Eu nu sunt neaparat fan Boracay, sunt locuri mult mai frumoase si mai putin turistice, dar ce-i drept viata de noapte din Boracay e mai intensa. Distractie placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *