Încă două zile până la Bucharest International Half Marathon 2016! Checklist și date utile

Foto - Fundatia Olimpica Romana
Foto – Fundatia Olimpica Romana

 

Weekendul acesta, Bucureștiul se umple iarăși de alergători, tricouri fosforescente și medalii trudite. Are loc a cincea ediție a Bucharest International Half Marathon, la care vor participa peste 13.000 de alergători din peste 60 de țări. Sâmbătă au loc cursele copiilor, iar adulții vor alerga duminică.

E o cursă care, pentru unii, e doar începutul, în timp ce pentru alții e testul antrenamentului din iarnă. Eu particip la ștafetă de data asta, cu doi colegi care aleargă extraordinar.

Abia aștept dimineața de duminică, momentul în care tot orașul va dormi, mai puțin alergătorii pe care o să-i vedem mișunând spre Piața Constituției, fixându-și cip-urile și numerele de concurs.

Ca să fii sigur că totul decurge conform planului, am pregătit un mic checklist pe care eu îl urmez în zilele alergărilor din București.

  • Când pleci de acasă, ia la tine numărul de concurs, cip-ul, buletinul, telefonul și niște bani pentru situații de urgență. Ideal e să iei și ceva de schimb. Îți poți lăsa bagajele la start, în siguranță.
  • E bine să ajungi cu cel puțin o oră înainte. Așa vei avea timp să faci încălzirea, să-ți găsești culoarul de start și nici nu te va prinde cronometrul la coadă la toaletă.
  • Nu uita să mănânci ceva light (n-ai nevoie de foarte mult combustibil pentru 21 km) și să te hidratezi suficient. Limonada e magică.
  • Dacă bei cafea de obicei, câteva zile de pauză înainte de competiție te vor face să simți din plin efectul cofeinei din ziua alergării.
  • Aleargă în echipament care știi că nu te roade, zgârâie sau enervează. Mă refer la tot, de la adidași, lenjerie, până la șapcă, dacă porți. Eu prefer uneori să port aceiași pantaloni scurți antici decât unii noi care nu-s la fel de comozi.
  • Studiază încă o dată traseul. Dacă ești la ștafetă, e esențial să știi de unde pornești și unde te schimbă colegii. Găsești hărțile traseelor aici.
  • Dacă vii pe bicicletă/scuter/per pedes scapi de stresul parcării, al circulației blocate și al aglomerației. Merită pe deplin să lași mașina acasă.
  • Du-te acolo să te simți bine și lasă deoparte toate presiunile, nemulțumirile, oboseala, gândurile și tot ce e negativ. Vei alerga mai ușor fără ele 🙂

 

În afară de asta, ți-aș mai recomanda să dormi bine, dar nu-s în măsură. Am făcut primul semi după o petrecere prelungită. A fost ok 🙂

Evenimentul poate fi urmărit live pe pagina de facebook.

 

Date de reținut

 

Vineri – 13 Mai, 13.00 – 20.00 (înscrieri și primire kit-uri de concurs adulţi)

Sâmbătă – 14 Mai 11.00 – 20.00 (înscrieri și primire kit-uri de concurs adulţi)
7.00-10.30 – Înscrieri Cursa Copiilor şi primire kit-uri de concurs

 

 

PS – Dacă vrei să alergi și nu ai apucat să te înscrii, mai poți merge vineri, pe 13 mai, la Sport Expo din Piața Constituției, să verifici dacă au rămas locuri libere.

 

Mult succes și distracție plăcută!

 

One thought to “Încă două zile până la Bucharest International Half Marathon 2016! Checklist și date utile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *