Raionul FIT: Paste din soia, fără carbohidrați

protopasta

 

Vine vara, vin vacanțele, iar pentru mine sezonul începe cu o scurtă plimbare la Roma. I know you’re thinking what I’m thinking – pizza, paste, gelato și mai ales cannoli.

Dar pentru că n-aș putea supraviețui, darămite alega, cu un meniu format doar din cele de mai sus, în zilele obișnuite de pe teritoriul propriu caut alternative. Pentru paste, până acum am găsit trei variante cu mai puțini spre deloc carbohidrați – pastele konjac, pastele din dovlecei și pastele proteice din soia, despre care am să vă povestesc azi.

Când unul dintre colegii de la cursul de nutriție mi-a zis că a găsit în magazin paste proteice, cu 60% proteină și 14% carbohidrați, am zis no effing way. But yes way. Am pornit în misiune spre Auchan, le-am găsit, le-am încercat și au fost uauauauauau. Adică cea mai apropiată versiune de paste din făină pe care am încercat-o până acum.

Pastele luate de mine se numesc Protopasta. Mai sunt și alte sortimente, dar astea erau cele mai ieftine, 15 lei/punga de 300g.

Cantitatea este împărțită în 6 porții mai mici a câte 50 de grame. Un lucru absolut românesc a fost să descopăr că unele dintre cutiile de pe raft aveau ambalajul deteriorat și, când m-am uitat înăuntru, mi-am dat seama că niște binevoitori foarte atenți la proteinele consumate luaseră pachete din alte cutii și probabil le îndesaseră în cutiile lor, să le iasă 1-2 pachete în plus la același preț. Fabulos.

Prima dată m-am gândit că porțiile de 50 de grame sunt cam mici. Credeam că am să flămânzesc. După ce le-am fiert, însă, s-au mai umflat și a ieșit o porție super sănătoasă. Se fierb ceva mai greu decât pastele obișnuite, au fost gata în 15 minute. De asemenea, au o culoare mai închisă, arată a paste integrale. Gustul e foarte apropiat de cel al pastelor obișnuite, deci împrumută din aromele ingredientelor și condimentelor pe care le adaugi.

Le-am împrietenit cu niște pesto de oregano pregătit cu o zi în urmă (vine și rețeta în curând), am făcut și o salată de sezon și n-am lăsat nimic în farfurie.

Le dau nota 10 la raportul gust-textură-conținut.

Chiar dacă soia e destul de evitată în ultima vreme, din cauză că cea mai mare parte provine din culturi modificate genetic și că fitoestrogenii conținuți sunt destul de controversați (unele studii zic că-s benefici, altele zic să ne ferim), cred că o porție de 50g de paste din soia din când în când nu o să ne facă nimic rău. Din contră, o să ne potolească pofta de paste într-un mod mai light, fără să ne umfle de la atâta făină și fără să ne dăm glicemia și cântarul peste cap.

 

Unde găsești Protopasta? Se găsește la Auchan (eu am mers la magazinul din Titan), la raionul cu batoane energizante, produse fără zahăr etc.

Cât costă – 15 lei/pachetul de 6 porții a câte 50 g fiecare

Concluzia – personal, în continuare mănânc paste făinoase, dar mai rar – după competiții, de obicei, sau când mai ajung la Alt Shift și mi se face dor de pastele primavera. În rest, cred că Protopasta sunt o super alternativă și sunt cu siguranță în topul descoperirilor de la Raionul Fit.

 

Spor la gătit italienește și low carb în același timp!

Arrivederci <3

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *