Review: sutien sport Anita Active

full

 

 

Weekendul trecut, la Retezat SkyRace, am făcut ceva foarte frowned upon în lumea alergării – am folosit un element de echipament nou, cu care nu mai alergasem niciodată. Nici eu nu recomand asta în general, dar pentru că a fost vorba despre un sutien de sport pe care l-am întors pe toate părțile înainte de cursă și mi-a plăcut, am știut că riscurile să mă deranjeze în timpul alergării sunt minime.

 

E vorba despre un sutien de sport din gama Anita Active, un producător german cu istorie de câteva decenii pe piață.

După ziua competiției l-am mai purtat de câteva ori, atât la antrenament, cât și pe sub ținuta de zi cu zi. Pentru că este un produs mai puțin cunoscut, dar care a intrat imediat pe lista echipamentului meu preferat de sport, i-am făcut un review detaliat.

Ce este un sutien de sport?

 

Un sutien sport nu este o bustieră. Are cupe, se închide la spate ca un sutien și, spre deosebire de o bustieră, nu strivește nimic din ce n-ar trebui strivit. În plus, nu are sârmele care devin atât de enervante uneori la sutienele obișnuite.

Materialul este moale, respirabil. Bretelele laterale sunt dintr-un mesh ușor elastic, astfel încât pielea să respire. Mărimea cupelor este creată la rang de știință. Rotundul cupei este format din două straturi de microfibră cu textură diferită, fără cusături, ca să nu provoace niciun disconfort. Primul strat este fin și moale, iar al doilea este ceva mai rigid, din material tehnic tip plasă. Acest sistem din două straturi de material este un fel de trademark al brandului și a fost dezvoltat tocmai pentru a asigura respirabilitate cât mai mare.

Pe partea laterală a cupelor, sutienul are niște inserții (tot textile) care asigură o susținere bună a sânului. Din ce am observat, ele sunt responsabile și pentru aspectul foarte bun al pieptului. Nu este în niciun caz un push up, însă față de alte sutiene fără burete și fără sârme, pune în valoare ce ne-a oferit mama natură.

În timpul cursei, ca să mă mai răcoresc, mi-am turnat de câteva ori apă pe mine, inclusiv pe piept, însă sutienul nu a reținut umezeala. S-a uscat imediat și chiar și în timpul cât a fost ud, materialul a fost light și comod.

Sub cupe are o bandă elastică datorită căreia nu există nicio șansă ca sutienul să se ridice sau să se miște în alt fel la mișcări bruște.

 

Interiorul cupei
Interiorul cupei

 

Mărimi și modele

 

Toatele elementele sutienului variază în funcție de mărime, nu doar cupele. Banda elastică de sub cupe, lățimea bretelelor verticale și laterale, totul este calculat exact pentru a se potrivi perfect. Când am probat mărimea mea, am ajustat bretelele verticale și sutienul s-a mulat perfect, cupele n-au făcut cute.

Un mare plus la acest sutien este faptul că bretelele nu alunecă niciodată de pe umeri. Un alt lucru care mi-a plăcut mult este aspectul său – arată foarte bine și îmi place combinația de culori. 

Susținerea în cazul modelului pe care îl port eu este înaltă și fermă, de aceea l-am și luat pentru alergare. Poate fi folosit pentru a practica tot felul de sporturi care presupun zbânțuială bicicletă, fitness, aerobic etc.

Tot la Anita Active există modele potrivite și pentru alte sporturi, în funcție de nivelul de susținere, fermitate, protecția oferită de cupe etc. Modelele cu susținere mai ușoară sunt pentru activitate mai lejeră, în timp ce există modele care se potrivesc mai bine sporturilor de contact.

 

Mi-a rămas în gând și un alt sutien care mi-a plăcut când am fost să probez, însă din păcate nu l-am găsit pe mărimea mea. Ce îl deosebește sunt bretelele verticale, care nu sunt din material textil, ci dintr-un fel de material ușor cauciucat, dar elastic. Părea să fie foarte confortabil și cu susținere excelentă.

 

Unde se găsesc sutiene de sport

 

Online, pe www.clinicadesutiene.ro sau în magazinul Clinicii de Sutiene de pe Calea Floreasca nr. 21 (vizavi de spitalul Floreasca). Recomand să mergeți la probă înainte. E posibil să vă placă un model care nu vi se potrivește, așa că mai bine profitați de sfaturile pe care le veți primi în magazin.

 

Cât costă un sutien de sport

 

Prețul unui sutien sport este asemănător cu al unei bustiere de calitate – între 159 lei și 269 lei. Modelul ales de mine costă 239 lei.

 

Concluzie – un sutien de sport de o calitate excelentă, cu susținere foarte bună, respirabil și care poate fi purtat și sub o ținută casual. Nu i-am găsit vreun minus notabil. Poate ar fi fost interesant să existe și o variantă cu bretelele încrucișate pe spate la acest model, dar dacă asta este ce căutați, există alte modele tot la același producător din care puteți alege. Prețul nu este mic, dar este exact la fel (sau chiar mai mic) cu al unei bustiere de calitate.

 

exterior

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *