Înghețată de cocos fără zahăr

inghetata

 

Nu știu ce se întâmplă cu mine în ultima vreme, că nu mai suport nici căldura, nici soarele excesiv. Cred că mi-am atins porția de raze pe viața asta, altă explicație nu găsesc.

Și cum n-am găsit ceva mai bun de făcut în zilele astea în care slăbiciunea pentru înghețata de cocos s-a reactivat, mi-am făcut-o singură, dintr-o rețetă improvizată. Declar pornit războiul cu canicula! Scapă cine poate și cine are aerul condiționat suficient de puternic.

Ingrediente pentru înghețata de cocos

 

  • 200 ml iaurt Cedra Napolact (e mai acrișor)
  • 200 ml iaurt grecesc (2% sau 10%, la alegere. E mai dulce și mai cremos)
  • 100-150 g fulgi de cocos
  • f puțină esență de vanilie și de migdale
  • Opțional – o lingură de miere sau de stevie pudră


N-am făcut altceva decât să le blenduiesc pe toate laolaltă și să le pun într-o caserolă, la congelator. După vreo 30 de minute am scos-o, am mai amestecat-o un pic cu furculița și am lăsat-o la loc până a înghețat de tot.

Combinația de iaurt ușor acrișor cu iaurt grecesc cremos a făcut toți banii. Pentru că am pus destul de mulți fulgi de cocos, înghețata a ieșit fără așchii de gheață și a avut o textură foarte consistentă. Eu mă pregăteam să fac dispărută jumătate de caserolă, dar mi-a luat două zile să-mi termin porția.

La congelator s-a făcut bocnă și îți recomand să o lași 2-3 minute la temperatura camerei înainte să o devorezi. Greu, I know.

 

Poftă bună!

 

PS – În poză apare și înghețata de pepene galben cu banană, care a ieșit răcoritoare, dar vă dau rețeta după ce reușesc să o fac puțin mai cremoasă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *