Fox Trail Half Marathon – Alergare în pădurea Băneasa, pe 28 august

runfest

 

Pe 28 august, spre final de vară, alergăm la răcoarea pădurii Băneasa, la Fox Trail Half Marathon. Nu te lăsa păcălit de nume, pentru că nu se aleargă doar semimaraton. Concursul e unul cât se poate de fun, cu multe trasee de lungimi diferite, ca să fie accesibile tuturor alergătorilor tentați de o doză de mișcare în natură.

Poți alerga traseul scurt, de 5 km, standard, de 10 km sau epic, de 21 km. Există trasee și pentru copii cu vârste începând de la 6 ani. Ba, mai mult, participarea la Kids Races este gratuită pentru primii 250 de copii înscriși.

În total, pe traseele amenajate special de către echipa MPG în Băneasa vor avea loc 32 de curse de alergare care vor îmbina porțiunile de alergare prin pădure cu single track-urile de la marginea sa. Toate au același punct de plecare – Aleea Privighetorilor din Băneasa.

Înscrierile sunt deschise online până miercuri, 24 august, inclusiv, pe pagina dedicată evenimentului Bucharest Fox Trail Half Marathon de pe www.runfest.ro.

Mai e puțin peste o lună până atunci, așa că pregătește-ți pantofii de trail running cu niște antrenamente, să fie gata încălziți la start.

Dacă n-ai mai alergat până acum în Pădurea Băneasa, nici nu știi ce a pierdut. La ultima alergare acolo am văzut vreo 6 căprioare pe traseu, vesele și nestingherite de alergători. Nu mai zic de câte specii de păsări ai ocazia să vezi dacă ești atent. Cine știe, poate la Fox Trail Half Marathon ne ies în cale și niște vulpi, să onoreze cu prezența numele concursului.

 

Foto – Marius Furceanu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *