Cum să rămâi fit o vară întreagă

pizza1

 

Ce diferență mare fac micile doze de activitate din timpul unei săptămâni! Număr aici nu doar orele petrecute la sală sau la alergat, dar și plimbările pe jos, pauzele de întins oasele la birou și bălăceala în mare până se încrețesc degetele. Toate astea se adună și ne dau o stare generală anti-moleșeală și pro energie și roșeață în obraji, plus o satisfacție când încheiem blugii de acum 5 ani sau urcăm 10 etaje fără să obosim.

E poate mai greu la început să te rupi de laptop câte 10 minute la fiecare oră, așa cum se recomandă. Și mai greu e să te motivezi să folosești 10-15 minute goale de stat prin casă într-un scurt workout sau măcar o dezmorțire. Eu, una, recunosc că sunt dependentă de parc și sală din punctul ăsta de vedere. Acasă e mai mare efortul să mă urnesc decât efortul fizic de a face 50 de genuflexiuni.

 

Iar dacă vrei să fii super fit, contează extrem de mult ce mănânci. Totuși, o să-ți distrug aici un mit – nu e vorba despre a mânca numai salată zilnic. Ba chiar din contră. Un stil de viață echilibrat, cu de toate în cantitățile potrivite, te va aduce mai aproape de o viață sănătoasă decât restricțiile.

 

De asta sunt dietele create pentru o lună, două, trei. Pentru că nimeni nu le ține mai mult. Ba chiar, cu cât sunt mai restrictive, cu atât sunt ținute mai puțin, cu mai mult efort și apoi cu mai multe kilograme luate în plus după.

Așadar, vestea bună e că un pic de atenție la obiceiuri, în general, te duce cale lungă.

Ca să-ți fie mai ușor, am fost provocată de Pizza Hut să te ajut cu inspirație atât pentru meniu, cât și pentru puțină mișcare. Ți-am pregătit câteva idei de exerciții cu care să te menții în formă și de prânz sățios, super gustos și echilibrat pornind de la noile sortimente de pizza Flatbread. E vorba despre o pizza light, cu blat subțire și ingrediente ușoare și proaspete, de sezon. Le poți include fără probleme într-un meniu de vară, iar dacă n-ai inspirație, am eu câteva propuneri.

 

Am gustat până acum 3 dintre cele 10 sortimente Flatbread și o combinație foarte bună a fost între Flatbread Bufala (Sos tomate, brânză Bufala, roșii Cherry, busuioc proaspat) și o salată de sezon alături. Am mâncat pe cinste și mi-am făcut și carboloading-ul necesar înainte de Marathon 7500.

 

Dacă varianta cu salată și Flatbread ți se pare prea mult și nu mănânci de obicei ca un elefant maratonist, ai mai putea încerca o jumătate de pizza și o limonadă. Printre preferatele mele e și pizza Arizona (cu broccoli, nucă, sos pesto și Feta).

 

pizza2

 

O altă idee pentru un prânz rapid e să iei un Flatbread la pachet, cu un iaurt simplu sau cu un suc fresh de legume.

 

pizza3

 

Sau, dacă ai poftă de doar 1-2 feliuțe, le poți combina foarte bine cu supă. Cred că flatbread cu roșii, mozzarella și busuioc proaspăt ar face super echipă cu o supă cremă de roșii când îți e foame. În visul meu, Flatbread-ul e cald, iar supa e rece. Must try!

 

Și dacă tot ne-am energizat la prânz, mai jos ai și câteva idei de ars calorii prin exerciții simple. Sau cel puțin așa par 🙂 Exercițiile cu greutăți sau chiar cu greutatea corpului aduc cele mai rapide rezultate, deci să nu te miri dacă după două săptămâni se vor așeza altfel lucrurile.

 

Idei de workout
 

Pentru mai multă inspirație de prânz și de workout urmărește pagina de Facebook Pizza Hut. Vor apărea acolo mai multe video-uri cu exerciții numai bune de făcut acasă, la plajă, la job sau oriunde ajungi în vacanță.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *