Semne că prietenul tău maratonist încearcă să te coopteze în secta alergătorilor

workout

 

Dacă nu alergi încă, atunci sigur ai cel puțin un prieten care s-a alăturat sectei maratoniștilor. Numai despre asta vorbește și, mai nou, parcă încearcă să te corupă și pe tine. Ca să fii pregătit și să anticipezi planurile lui secrete, iată câteva semne care îl dau de gol și care te vor ajuta să-ți dai seama dacă încearcă să te convertească la noua lui religie sportivă.

1. Îți bate apropo-uri tot mai des despre cursele la care aleargă, ba chiar îți oferă și invitații gratuite. Iar dacă nu vrei și nu vrei să alergi, face ochii mari ca pisica din Shreck până te convinge să vii în galerie și să îl susții. Poate-poate te molipsești cu microbul.

bv

 

2. Îți face cadou un tricou tehnic, un bidon de hidratare sau un alt accesoriu pentru alergare. Just in case you might need it someday. Hint, hint.

3. Te convinge să te înscrii voluntar la următorul lui concurs. Primești un tricou brănduit cu concursul și o porție de paste fără să alergi! Cum ai putea refuza așa o ofertă?!

4. Îți trimite mesaje de genul “Hei! Facem o alergare ușoară diseară? Ceva light, 15 km cu 4.30. Te bagi?” Umm…nu…

no

 

5. Nu te invită la masă, te invită la carboloading. Comentează mereu legat de ce mănânci și îți dă tone de detalii nesolicitate despre ce mănâncă el. E oricum dependent de carbohidrați, asta e clar. Ca să te convingă, te tentează cu ideea că ai putea mânca oricât și orice dacă ai alerga. Doar uite la el, rade trei farfurii de paste pe zi și mai bea și energizante.

6. Când îi propui să ieșiți la o bere, îți spune cât de tare berea după o tură de lac și te întreabă dacă nu vrei să afli pe pielea ta.

7. Îți trimite tot felul de linkuri cu articole inspiraționale – obiceiurile oamenilor milionari care se trezesc la 5 și aleargă, performanțe sportive ale unor maratoniști de peste 65 de ani și tot felul de studii ale cercetătorilor britanici care atestă cât de sănătos e alergatul.

8. Îți arată profilele de instagram ale câtorva alergătoare cu picioare tonifiate, ca să vezi în ce companie selectă ți-ai putea petrece alergările. Dacă nici asta nu te convinge să te apuci de alergat…

 

runner

 

Prietenii tăi ce strategii folosesc ca să te convingă să devii alergător? Sau, dacă ești deja în sectă, tu cum procedezi ca să racolezi noi recruți? 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *