Pregătiri de vacanță – cum îmi fac cel mai mic bagaj posibil

packing

 

După două săptămâni mai intense decât câteva luni luate la un loc, e timpul de bagaje pentru vacanță. Plec pentru prima dată în Grecia, cu planuri de somn, citit și poate un pic de alergare și înot. Ca să le împac pe toate astea – cărți, adidași, costume de baie, prosoape, am sacrificat câteva rochițe, dar am folosit și câteva tehnici de împachetat militărește care mă salvează de obicei când călătoresc.

Cum îmi place să mă laud, mă descurc cu un rucsac indiferent dacă plec pentru o săptămână sau pentru trei zile. Chiar și în Filipine, în excursia de aproape o lună, tot cu un rucsac mic am fost.

Cum reușesc să mă rezum doar la atât?

În primul rând, calculez cât pot de bine ce voi purta în vacanță. Nu-mi iau doar strictul necesar, am pus și o rochiță de ieșit în oraș, și haine mai groase, dar în niciun caz zece perechi de tocuri. De fiecare dată când îmi fac un bagaj mai mare decât mă așteptam e din cauză că nu am avut timp să planific cum trebuie.

Apoi, am grijă să împachetez hainele militărește, rulate. Un alt pont milităresc învățat the hard way în liceu e că, dacă nu îți încap lucrurile în valiză, n-ai decât să le scoți și să le bagi la loc cu și mai mare atenție, până le faci loc.

Cam așa:

Evident, am luat la mine și adidașii de alergare, pentru că am în plan cel puțin două alergări. Acum câteva zile ziceam să fie trei, dar parcă cu cât se apropie vacanța, cu atât ideea unui maraton de somn devine mai atractivă decât cea a unuia de alergare.

Am pe lista de lecturi 4 cărți pe care nu-mi fac speranțe că am să le și termin, așa că am făcut un compromis – iau trei dintre ele. Varianta smart era să iau kindle-ul, dar de data asta le am tipărite. Optimizăm, dar mai facem și compromisuri când trebuie.

Apoi, am grijă ca tot ce iau la mine să fie în varianta light sau miniaturală. Prosop din microfibră, șampon în sticlă travel size și cremă de plajă mică, doar cât să țină o săptămână, nu o vară. Cât despre farduri, ce se vede în imaginea asta e toată “trusa” pe care o iau la mine:

 

beautytogo

 

– Rimel mini Too Faced Better than sex
– Primer Eroborian Pink Perfect Creme
– Burete de machiaj Beauty Blender
– Pudra bronzantă compactă Sephora
– Fondul meu de ten de la Bourjois pus într-un recipient de mostră
– Balsam de buze mini Tonymoly

Produsele travel size fac parte din selecția Sephora BeautyToGo, adică versiuni mai mici și mai ușor de potrivit în bagaj ale unora dintre cele mai iubite produse de make-up.

Nelipsit din bagaj e și pachetul cu mâncare cât de cât fresh și bună de luat la drum. Sandwich-uri, fructe, trail mix și un carton întreg de ouă fierte 🙂 Drumul până la plajă e lung și mesele regulate sunt sfinte.

Astea fiind zise, spor la împachetat pentru weekendul prelungit și ne recitim cu povești despre Pelion, plajele sale și traseele de alergare din zonă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *