#JoinTheVegiWay – Primele zile fără cafea, dar cu mai mult curaj

sloop

 

 

Prima săptămână fără pic de cafea a trecut mai repede decât mă așteptam și nici nu i-am simțit lipsa. Mă gândeam că am să fiu tentată de aroma care mă întâmpină în fiecare dimineață la birou, însă nu a fost deloc așa. Apoi am reușit să-mi iau complet gândul de la cafea, cu două mici excepții, dintre care una a fost în vacanță, unde cafeaua a fost oricum atât de slabă încât nu se pune 🙂

Pe lângă faptul că am decis să păstrez cafeaua pentru ocaziile speciale, ca să fiu sigură că își face efectul, renunțarea a avut și un scop de A/B test (defect profesional, sorry). Am vrut să văd dacă mi se îmbunătățește în vreun fel somnul, pentru că trec printr-o perioadă de vreo două săptămâni în care mai mult de 5-6 ore pe noapte nu pot dormi și deja începe să se simtă lipsa odihnei.

Totuși, chiar și după ce am tăiat cafeaua din meniu, mă prinde 5 dimineața cu ochii la tavan. Probabil ăsta e ritmul de vară și trebuie să-l accept.

În orice caz, destul despre lucrurile pe care le-am exclus și hai să-ți povestesc și despre ce am adus în plus în perioada asta.

În primul rând, am început o cură cu polen crud, care e plin de vitamine, de enzime și e un bun ajutor pentru tonusul psihic și fizic.

Apoi, dacă tot s-a terminat cu espresso-urile, cappucino-urile și cafelele cu gheață, am început să beau mai multe fresh-uri și smoothie-uri de fructe și legume. Pe vremea asta, când temperaturile sunt sus, iar pofta de mâncare e un pic mai jos, mă răcoresc și mă ajută să-mi păstrez energia.

Pentru momentele în care n-am nevoie decât de un zvâc, dau fuga la primul Mega Image și îmi iau un VEGI Shot de la SLooP. Powershot-ul VEGI Curaj e noul meu favorit (e spicy, evident) și, într-un fel, cred că și-a făcut treaba la propriu. M-am hotărât să mă înscriu din nou la Maratonul Piatra Craiului, iar cine a alergat cursa până acum știe că ai nevoie de o doză de curaj ca să te întorci.

Un alt lucru mic pe care încerc să mi-l reamintesc este un obicei mai vechi, de a petrece cel puțin 15 minute pe zi cu mine însămi. Fie că sunt dimineața, devreme, fie seara, când mă bag în pat sau chiar în timpul unei alergări, am 15 minute să mă gândesc la cum mi-a fost ziua, ce a fost uau, ce făcut să râd și ce puteam face mai bine.

Cu atâtea lucruri bune în plus, poate e și normal să nu-mi fie prea dor de cafea. Și când mi-o fi, sigur n-am să refuz un espresso aromat.

 

Practic, în ultimele săptămâni am supraviețuit fără cafea, dar au existat și două excepții, cum spuneam mai sus. Prima, în munții Buzăului, când am băut doar o gură de cafea cu lapte și asta doar pentru a-mi satisface o curiozitate. Eram într-un sătuc uitat, la 6 dimineața, când ne-a întâmpinat o bătrânică. Ne-am dat binețe, ne-a întrebat despre scopul și durata vizitei și ne-a promis că, după ce se întoarce de la biserică, ne aduce o sticlă cu lapte. Nu puteam refuza, mai ales că știu exact data ultimei căni cu lapte direct de la vacă și a trecut mai bine de un an de atunci.

Prin urmare, am pus la cale un experiment la care mă gândeam de mult – am folosit puțin din laptele încă cald adus de bătrânică și l-am adăugat peste un strop de cafea. A fost di-vin!

Apoi, în vacanță, am mai băut de câteva ori cafea de dimineață pentru că simțeam că ar completa perfect micul dejun luat cu prietenii în aer liber, înaintea unei zile de plajă și bălăceală.

 

Tu cum stai cu energia și bucuria? Ai vreun pont, vreun lucru nou încercat care îți face vara mai frumoasă și viața mai sănătoasă?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *