Alergăm pentru Salvați Copiii la Bucharest International Marathon

salvati-copiii

 

Au început să-mi placă ștafetele la competițiile din București. Au rețeta perfectă a unei curse frumoase, cu spirit de echipă, iar uneori au și scop nobil. Pe 8 octombrie voi alerga la a 9-a ediție a Bucharest International Marathon la cursa de ștafetă cu alți 3 alergători – Denisa, Radu și Cristi, cu obiectivul de a strânge bani pentru unul dintre ONG-urile care schimbă și salvează vieți în momentul în care sunt cel mai fragile – Salvați Copiii.

Fiecare dintre noi va alerga câte puțin peste 10km, în ritmul propriu.

Cu cine fac echipă?

Denisa este alergătoare, munțomană și mare amatoare de a străbate lumea în lung și în lat pe motor.

Radu e un prieten și coleg vechi și drag, căruia i s-au aprins călcâiele după alergare. Am mers împreună la câteva curse și a trăit-o pe fiecare la maximum, așa că pentru mine e un exemplu de voință.

Cristi abia s-a apucat de alergat, la modul că își numără alergările pe degete, dar asta nu îl împiedică să se înscrie la competiții și să se încarce cu motivație de la cele mai tari evenimente de alergare.

Targetul nostru e de a strânge cel puțin 2000 de lei, ca să reușim să avem o contribuție minimă la proiectele organizației.

Ce se va întâmpla cu banii? Ei se vor duce către proiectele Salvați Copiii concentrate în special pe educație – grădinițele estivale, programul A doua șansă și programul Școală după Școală.

Ca să îți faci o idee despre cât de mult contează proiectele lor, află că peste 95% dintre copiii beneficiari au fost înscrişi în clasa I sau la clasa pregătitoare, 90% dintre copii au promovat examenele din anul şcolar 2014-2015, iar 20% dintre ei au obţinut şi premii la concursuri şcolare.

 

De ce?

 

Am să-ți spun una dintre cele mai triste povești care mi-au ajuns la urechi în ultimii ani. Mi-a povestit-o mama, care a făcut parte din echipa unui proiect în care se urmărea înscrierea unor tineri defavorizați de la țară la tot felul de cursuri de formare, ca să-și poată găsi un loc de muncă. Erau cursuri de zugrav, ajutor de bucătar, nimic fancy, ci meserii grele care plătesc facturi și întrețin familii.

Unul dintre cursanți, un puști, plângea în hohote în ziua înscrierilor. Voia să participe la niște cursuri de zugrav, dar nu putea pentru că nu terminase 4 clase, pentru că a trebuit să-și ajute părinții la muncă. Ți se rupe inima când știi că sunt mii de oameni ca el, mai ales la gândul că unele oportunități nu se mai întorc niciodată și că unii dintre noi sunt atât de nenorocoși.

De aceea cred că, prin contribuția noastră, dacă reușim să ajutăm măcar 1-2 copii să continue școala, am făcut ceva măreț.

Dacă vrei să ne susții, o poți face cu o sumă oricât de mică sau de mare.

 

>>> Ne găsești pagina de fundraising aici și poți dona direct online.

 

Îți mulțumim în numele nostru și al copiilor pe care îi vei ajuta cu contribuția ta!
Denisa
Cristi
Radu
Carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *