Ce mai testez: CR7 Drive, băutură de hidratare cu carbohidrați și electroliți

Foto-Paulian Prajitura
Foto-Paulian Prajitura

 

Chiar dacă greul competițiilor a trecut, în perioada asta îmi propun să nu lenevesc și să continui să alerg. Mai relaxat, în mare parte, dar poate mai includ și 1-2 concursuri pe listă dacă apare ceva interesant.

Între timp, vreau să mai încerc diverse lucruri în ce privește nutriția, să mai testez și să mai învăț câteva noutăți. Prima cu care încep este o băutură de hidratare nou lansată de Herbalife Nutrition, CR7 Drive.

Am încercat-o pentru prima dată la standul lor de la Fox Trail Run, unde am și primit o cutie în kit-ul de premiere, după care am luat-o cu mine și la Maratonul Piatra Craiului. Mi-am pus două lingurițe de CR7 Drive în bidon și am adăugat apă, având grijă să nu golesc de tot bidonul, astfel că atunci când îl umpleam să nu fie doar apă, fără nimic.

Mi-a picat bine, dar vreau să văd cum va funcționa și pe termen mai lung, așa că am să mă pronunț abia după cel puțin o lună de testare.

CR7 Drive este o băutură de hidratare cu carbohidrați și electroliți sub formă de pudră, care se amestecă cu apă. De pe etichetă citire, e în mare parte un mix de zaharuri simple. Conține dextroză, zahăr, maltodextrină, citrat trisodic, izomaltuloză și vitamina B12. Sunt ingrediente obișnuite în băuturile pentru sportivi, deoarece furnizează o doză mare de energie, se absorb ușor în organism și cresc nivelul glucozei în sânge destul de rapid. Asta înseamnă că au un efect energizant imediat, ceea ce e foarte util la un antrenament greu sau la o competiție.

 

cr7drive1

 

Băutura se prepară amestecând 27g (două măsuri) de pudră cu 500 ml de apă și rezultatul are 97 kcal/100g.

De obicei, folosesc băuturi pentru anduranţă doar la antrenamentele grele (intense sau lungi) și la concursuri. Prin urmare, am să iau luna asta ca reper și revin cu povești despre cum mă simt și cum funcționează băutura hipotonică CR7 Drive. Revin cu povești în curând!

 

 

cr7drive2

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *