Cum folosesc băutura hipotonică CR7Drive la antrenamente

img-20160925-wa0008

 

V-am povestit zilele trecute că luna aceasta testez o băutură de hidratare pentru sportul de anduranță nou lansată de Herbalife, CR7Drive, și am promis că revin cu păreri după mai multe antrenamente la care am folosit-o.

După cele două concursuri la care am încercat-o primele dăți, Fox Trail Run și Maraton Piatra Craiului, luna asta am luat cu mine băutura și la câteva antrenamente mai lungi și la încă un concurs, Maratonul Montan Rafael.

 

Cum funcționează

CR7Drive a fost creată de Herbalife pentru susținerea efortului de anduranță și recomandarea e să fie consumată înainte și în timpul efortului. Electroliții pe care îi conține sunt extrem de utili în timpul efortului prelungit, când corpul îi pierde prin transpirație.

Având în vedere conținutul de zaharuri simple, este o băutură utilă la alergările cu durata de peste o oră și jumătate. Carbohidrații simpli sub formă lichidă sunt ușor digerabili, se absorb repede și dau organismului energie imediat.

Cum am folosit băutura hipotonică

 

Recunosc că de multe ori am tendința să iau prea multe lichide la mine, mai multe decât mi-ar trebui cu adevărat, dar încerc să scap de obiceiul ăsta. Prin urmare, încerc să mă hidratez suficient înainte să încep antrenamentul și să nu mai car după mine bidonul plin, ca să-l aduc înapoi la fel.

La antrenamente, dacă nu-mi iau vreun bidon sau vreo centură cu mine, îmi pun de acasă cele două măsuri de băutură (27 g) direct în sticla de 500 ml de apă plată. Partea bună, când alergi mult în același parc, e că înveți locurile în care poți ascunde o sticlă ca să bei din ea după fiecare tură și să nu o cari după tine. 🙂

Am avut cutia de CR7Drive cu mine și weekendul care tocmai s-a terminat, la cursa de 21km de la Maratonul Montan Rafael. Am băut cam 400 de ml înainte de start și apoi m-am bazat doar pe apa de la punctele de hidratare.

Cred că regula pauzelor mici și dese de hidratare face minuni, pentru că mă ajută să mențin un nivel bun de energie, fără să apuc să simt că îmi e sete sau că nu mai am vlagă.

M-am înțeles până acum foarte bine cu băutura hipotonică și mi-a dat energie în câteva momente în care chiar simțeam că am nevoie. În curând revin cu un articol cu și mai multe concluzii despre produs și cum a mers această perioadă de testare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *