CR7Drive – Review după o lună de testare a băuturii hipotonice

rafael
Foto – Maratonul Montan Rafael, Paul Apetri

 

Așa cum am promis, e momentul să vă povestesc impresiile mele după mai bine de o lună de testare a băuturii CR7Drive de la Herbalife, creată pentru antrenamentele de anduranță.

Am folosit-o la alergările lungi și la câteva antrenamente intense, la care n-am vrut să beau doar apă simplă, ca să mă hidratez optim și pentru că am simțit nevoia de ceva mai multă energie.

 

Gustul

 

Băutura are aromă de fructe de acai, dar nu e foarte pronunțată. Se simte un gust ușor fructat, discret.

Mi-a plăcut pentru că nu e foarte dulce, nu e concentrată, ca alte băuturi care se simt ca și cum ai bea sirop, ci doar atât de dulce cât să te hidrateze.

Nu conține arome sau îndulcitori artificiali, iar din cele două cupe de pudră care se adaugă la 500 ml de apă rezultă o băutură cu sub 100 kcal/100ml. Asta e o veste bună pentru oricine încearcă să evite un surplus caloric.

Efectul

 

În cazul băuturilor pentru anduranță, contează foarte mult felul în care te simți după ce le consumi. Să îți pice bine, mai pe românește. Pentru că dacă ai cea mai mică problemă sau disconfort, îl vei simți din plin la un antrenament lung.

Senzația mea de după ce consum CR7Drive e de ceva foarte light și până acum stomacul meu s-a împăcat foarte bine cu ea.

Băutura hipotonică ajută la concursurile și antrenamentele lungi pentru că are carbohidrați și electroliți care se pierd prin transpirație, precum și vitamina B, care favorizează anabolismul. Astfel contribuie la disponibilitatea crescută în organism a elementelor de care are nevoie în timpul efortului prelungit. Carbohidrații simpli sunt exact ce are nevoie organismul în contextul ăsta, se digeră ușor și sunt puși la treabă imediat.

Apa simplă, fără glucide și electroliți, nu hidratează optim în timpul efortului prelungit și nu este reținută în organism, chiar dacă dispare senzația de sete. Mai degrabă te face să iei pauze mai dese și să întrerupi efortul.

Cutia în care vine e destul de mare, are 540g, dar e ceva obișnuit pentru cele mai multe suplimente sau produse de nutriție sportivă. Poți evita să o transporți pe toată dacă îți pregătești de dinainte în bidon cele două măsuri de pudră și să adaugi apa ulterior.

Interesant de știut e și că imaginea CR7Drive este fotbalistul Cristiano Ronaldo, care a fost implicat inclusiv în procesul de creare și testare a produsului.

În concluzie, CR7Drive e o băutură ușoară, cu gust discret, care susține hidratarea optimă în timpul efortului de anduranță, fie că vorbim de alergare, cycling, înot pe distanțe lungi sau alte sporturi care ne țin în priză până uităm cât e ceasul.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *