Cum să pui capăt rutinei în antrenamente

sala

 

Articol scris de Horațiu Balint. Horațiu este sportiv de performanță de peste 12 ani, vicecampion național la bodybuilding, cu multiple medalii interne și internaționale la Jiu-Jitsu Brazilian și Kempo Grappling, câștigător al medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu Newaza și participări în competiții de maraton și ciclism. De asemenea, Horațiu este antrenor de fitness și creator al programului FastShape.

Găsești toate articolele lui aici.

 

Fiecare dintre noi ajunge la un anumit moment când antrenamentul devine o rutină sau şi mai rău, o corvoadă. Dacă nu ştiaţi (vă spun eu acum) unii oameni se chinuie să vină la sală şi nu au mereu dispoziţia necesară astfel se plictisesc si incep să lucreze mecanic. Câteodată trebuie să faci câteva schimbări care să întreţină o atmosferă bună în ceea ce priveşte programul de antrenament.

Dacă nu eşti sportiv de performanţă şi mintea ta nu e mereu 100% focusată pe performanţă, poţi scăpa de plictiseală astfel:

1. Sunt multe lucruri care-ţi pot distrage atenţia de la rutina antrenamentului. De exemplu, atunci când alergi pe bandă, foloseşti bicicleta eliptică sau celelalte aparate cardio, poţi să asculţi un audiobook sau să vizionezi serialul preferat, în felul asta nici nu o să ţi dai seama cât de repede trece timpul şi nici antrenamentul nu ţi se va mai părea la fel de greu.

Dacă vrei sa fii la zi cu ‘Grey’s Anatomy’, ai nevoie de 5 antrenamente pe săptămână a câte 50 de minute fiecare.

2. Antrenamentul poate avea loc şi în afara sălii de fitness. Sunt numeroase activităţi de loisire care ţi garantează arderea caloriilor. În afară de mers şi alergare ai putea adăuga ciclismul, mersul cu canoea, kayacul, mersul pe role. Alegerile disponibile depind foarte mult de sezon. Tot ce implică mişcarea corporală poate fi considerat antrenament.

3. În ultima vreme am văzut tot mai multe persoane care folosesc console WII sau XBOX cu rol sportiv. Cei de la Michigan State University  au declarat ca aceste “exergames” sunt similare cu exercitiile clasice în ceea ce priveşte beneficiile.

4. Mersul pe jos este una din cele mai simple soluţii când vorbim despre ars calorii. Indiferent că foloseşti scările în loc de lift sau mergi o statie pe jos, efectul de slăbire şi îmbunătăţire a condiţiei fizice este garantat.

5. Una din metodele mele preferate de a scăpa de rutina este să am un partener de antrenament. Fie că vorbim despre motivaţie si spirit competitiv, o vorba de încurajare face minuni la timpul ei, nemaivorbind de ajutorul fizic de a depăşi anumite praguri în ceea ce priveşte greutatea utilizată.

 

Sursa foto – gymbox.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *