Cu ce trece pofta de ciocolată?

cravings

 

Sunt sigură că ți-ai pus întrebarea asta cel puțin o dată și că răspunsul n-o să te surprindă: cu ciocolată!

Dacă încerci, însă, să mănânci mai sănătos, n-ai decât să-ți păcălești papilele cu lucruri cât de cât mai ok.

Cel mai la îndemână ar fi să o faci cu ciocolată neagră. Și prin neagră vreau să zic cu cel puțin 85% cacao. Aia cu 60% cacao și cremă de mentă sau mai știu eu ce nu se pune. Bine, eu am fost mereu mai ciudată. Ciocolata obișnuită, să zicem sub 70% cacao, mi se pare că nu e ciocolată. Iar de cea albă nu mai zic, mă feresc de ea ca de kryptonită.

Două-trei pătrățele de ciocolată neagră sunt prima opțiune în cazul poftei acute și iremediabile.

O altă variantă, dacă ești tare, sunt boabele de cacao crude. Ele sunt destul de calorice, fiind semințe grase (nu degeaba se obține din ele untul de cacao), așadar trebuie mâncate cu măsură. Au și efect energizant, așa că înainte sau în timpul unei alergări sunt perfecțiune. Dar, cum ziceam, trebuie să faci parte din secta ciudaților cărora le place gustul de cacao simplă.

Dacă vrei o variantă de mijloc – nici amară ca boabele de cacao crude și nici cu zahăr, cum e ciocolata, am găsit ceva super bun: pernițe de cacao crudă de la Planet Bio. Sunt bucățele mici de boabe de cacao, dar îndulcite cu sirop de yacon, un îndulcitor natural cu indice glicemic mic. Deci nu îți dau insulina peste cap și sunt naturale, raw, gluten free, ce vrei tu. Super bune.

 

IMG_0617

 

Pe etichetă scrie că se pot pune și în iaurt, dar eu am preferat să le mănânc simple, fără să le amestec cu nimic, atunci când aveam poftă de dulce.

Le-am cumpărat de la un târg de produse bio și am dat 18 lei pe o cutie. Văd că se găsesc și pe la diverse magazine online de produse bio, dar sunt ceva mai scumpe. La Farmacia Tei au un preț mai mic, de 19,5 lei.

 

planetbio

 

Pentru poftele de nutella am două opțiuni la îndemână – nutella keto sau pastă de avocado cu cacao și puțină miere. Prima e grasă, iar a doua e și grasă, și cu multe zaharuri, dar măcar poți controla câtă miere pui.

Tu la ce apelezi când ți se face poftă de ciocolată, dar încerci să te abții din a devora o Milka cu Oreo?

 

 

 

One thought to “Cu ce trece pofta de ciocolată?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *