Cinci dintre cele mai bune si mai frumoase cafenele din Barcelona

cafea

 

De când am devenit băutoare de cafea, o greutate importantă în întreaga experiență a călătoriilor o au cafenelele. Când plec într-un loc nou, caut recomandări de cafenele cu cafea bună si le trec pe lista de vizitat cu prioritate.

Am avut parte si de vacanțe cu cafea proastă, cum au fost excursiile din Filipine, iar asta a fost un mic motiv de suferință acolo. Cum am ajuns în Europa, am recuperat.
Dacă ajungi în vacanță si vrei să afli unde se bea cafea bună în Barcelona, ai cinci recomandări testate de mine mai jos.

Am băut aici cafele mai bune si mai puțin bune, dar aproape în fiecare săptămână mai văd câte o cafenea care pare promițătoare. N-am apucat să le încerc pe toate, asta si pentru că de multe ori îmi place să merg la sigur, la cele la care stiu deja că au cea mai bună cafea.

Doar în zona în care locuiesc sunt atât de multe încât o să am nevoie de timp să le încerc. Partea bună e că uneori, dacă nu alerg de dimineață, am timp să savurez o cafea si asa am descoperit cinci dintre cele mai bune cafenele din Barcelona.

Satan’s Coffee Corner

 

      A fost prima cafenea la care am mers când am ajuns aici, la recomandarea unei prietene. Au cafea de specialitate si am comandat cel mai des aeropress, espresso si cappuccino. Au doua cafenele – una e în Cartierul Gotic si cealaltă este pe Gran Via (poți face un popas dacă mergi spre Sagrada Familia pe jos din centru).   Îmi place Satan’s pentru că, pe lângă cafeaua light roast, au fost atenți si la design. Te prinzi din prima că e usor hip locul. Au si gustări de mic dejun si brunch, dar e bine să stii că duminica bucătăria e închisă, asa că găsesti doar sandvich-uri, budincă de chia, iaurturi cu granola si diverse tarte si prăjituri.  Au cafea de vânzare, eu mi-am luat si pentru acasă si i-am rugat să mi-o macine pentru aeropress. Am stat chiar la povesti cu barista de la Satan’s de pe Gran Via despre diverse variații legate de cum se face cafeaua la aeropress.   Adresa – Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call, 11 (Cartierul Gotic) sau Gran Via de les Corts Catalanes, 700 (in interiorul hotelului Casa Bonay)      

Babelia Coffee and Books

 

E o cafenea foarte aproape de mine, pe care am descoperit-o de curând. E ca o librărie cu anticariat. Poți comanda o cafea, lua o carte de pe raft si dacă vrei, poți să o si cumperi pentru 1-4 euro.
Nu au terasă, dar au o măsuță afară si e locul meu preferat.

E un loc bun si pentru a lucra, pentru că înăuntru au mese ca la sala de lectură a bibliotecilor scolare. Au wifi, e destul de liniste si te poți concentra.

În meniu, pe lângă cafea de specialitate pe care o schimbă periodic, au sucuri naturale, sandwichuri, prăjituri si ciocolată de casă. Asta pentru că efortul intelectual consumă multe glucide 🙂

Adresa – Carrer Villaroel 27, Barcelona

 

Cafe Federal

 

E tot una dintre cele mai hip cafenele, cu design scandinav, intr-una dintre cele mai hip zone ale Barcelonei. Au super cafea si e un loc unde lumea merge mai ales pentru brunch sau pentru a lucra remote. După prânz e plin de laptopuri.

Un lucru mai puțin stiut chiar si de clientii frecventi e că au terasă, asa că dacă ajungi acolo nu uita să întrebi de o masă sus.

E o cafenea destul de mare, dar în weekend se cam umple.

Adresa – Carrer del Parlament 39, Barcelona

 

Cafe Cometa

Dacă nu găsesti loc la Federal, la doi pasi se află Cafe Cometa. (Bine, mai găsesti si la altele de pe aceeasi stradă, pentru că e plină de locuri misto. Mai am pe listă de acolo si Cafe Taranna).

Îmi place Cometa pentru că e micuță, linistită, la un colț de stradă.

Nu dai gres cu cafeaua lor, iar pe lângă meniul clasic de cafea au si câteva deserturi, sandwichuri, salate, sucuri si alte opțiuni de mic dejun sau prânz mai light.

Asa cum îi spune numele, are pe pereți numai galaxii si constelații, deci vorbim din nou de un decor hip. Mi se pare fix genul de loc de băut în liniste ceva sau de un brunch în grup restrâns.

Adresa – Carrer del Parlament 20

         

Cafe Faborit

  Dacă te plimbi la pas pe la km zero al Barcelonei, adică Passeig de Gracia, e posibil să nici nu observi Cafe Faborit. E ascunsă în interiorul Casei Ametller, char lângă Casa Batllo.   Când intri în hol, ai să vezi intrarea în cafenea si apoi ai să treci mai întâi printr-un loc al tentației – un magazin cu ciocolată artizanală, tot Ametller. Ți-o recomand fără să stau pe gânduri. Mai departe, ajungi în cafeneaua propriu-zisă si în spate găsesti terasa atât de linistită, încât nu-ți vine să crezi că esti într-unul dintre cele mai turistice locuri din lume.     Am mers doar o dată până acum la Faborit, dar deja a intrat în topul recomandărilor mele. Asta pentru că e o raritate. Nu ai cum să găsesti si cafea bună, si prețuri mici, si mic dejun si brunch super variat (de la deserturi până la salate pe care ți le creezi singur), si terasă si să fie si în centrul centrului Barcelonei. Dar Faborit le are pe toate, e un loc real, chiar dacă nu pare 🙂   Adresa – Passeig de Gràcia, 41, 08007 Barcelona      


Astea sunt doar primele recomandări de locuri cu cafea bună în Barcelona. Promit că fac un update listei pe măsură ce mai găsesc si altele si țineți aproape, pentru că mai urmează si alte articole cu locuri interesante de văzut sau lucruri mai puțin turistice de făcut aici.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *