Lucruri neturistice de făcut în Barcelona

Plaja din Sitges

 

Ok, ți-ai luat bilete pentru Barcelona. Dacă e prima dată când vizitezi orasul, atunci probabil ai să bifezi obiectivele clasice – plaja, Las Ramblas, La Boqueria. Tu si alte zeci de mii de turisti în acelasi timp. Dar dacă îți mai rămâne puțin timp si vrei să descoperi o altă latură a Barcelonei, una mai puțin aglomerată, îți recomand să încerci si altceva.

 
 

Mergi la un spectacol de flamenco

 

Show-urile de flamenco sunt la tot pasul, pentru că agață mulți turisti. Însă dacă vrei să vezi unul cu adevărat autentic, recomand două locuri: Jazzsi sau 23 Robadors. Si ele au devenit mai turistice, li s-a dus vestea, asa că trebuie să ajungi cu o oră înainte de începerea spectacolului ca să prinzi loc. Dar crede-mă că merită. Cu dansatori si trupe renumite, dar prețuri mici, ai să poți să spui că ai văzut un spectacol de flamenco adevărat, nu unul gândit doar pentru portofele de guiris.

 
 

Flamenco night . . . . . #flamenco #barcelona #music #dance #spain #bcn#catalunya #catalunyaexperience #beautiful #art

A post shared by Carmen Albisteanu (@carmenalbisteanu) on

 
 

Admiră orasul de la înălțime 

 

Sunt mai multe locuri din care poți face asta. Unul dintre preferatele mele este hotelul Barcelo Raval. Intri like you own the place, iei liftul pana la etajul 11 si dai roata terasei. Poți să-ți iei o bere si să stai lângă piscină să admiri apusul. Dacă nu, si de pe mall-ul Las Arenas ai o priveliste frumoasă, dar va fi ceva mai multă lume.

 
 

barcelo-raval

 
 

Vamos a la playa

 

 Plaja e una dintre atracțiile majore în Barcelona. Însă e plină ochi în sezon. În plus, din 2 în 2 secunde va trece cineva pe lângă tine să-ți ofere un mojito, un masaj, un pareo si tot asa. Dacă vrei o plajă mai linistită, ia trenul spre El Prat, Casteldefells, Sitges, Badalona sau închiriază o masină si porneste spre Costa Brava. Va fi si acolo lume, evident, doar e vară, dar ceva mai puțină. Iar apa si plajele nu se compară.

 
 

Pierde vremea prin Gracia

 

E unul dintre cartierele cele mai colorate si mai pline de viață. Aproape în fiecare weekend se înâmplă ceva – spectacole de stradă, târguri etc. Si e mai puțin aglomerat decât în zona Arcului de Triumf sau a plajei. Pe străduțele înguste ai să găsesti magazine cu tot ce vrei, de la înghețată bio până la posete de designer. Stai la o terasă în Placa del Sol pentru o bere, iar pentru masă mergi într-una din piețele din cartier. Se mănâncă excelent.

 
 

Iesi în oras pe Carrer Parlament

 

E greu să alegi unde să te asezi când ajungi pe străduța asta. E plină de viață si nu se simte ca un loc turistic, ci ca unul de iesit cu prietenii la una dintre terase. Eu le-am luat la rând. Ai cafenele micuțe cu meniu de brunch delicios, gelaterii cu orxata (milkshake-ul local din chufa), baruri ieftine cu gustări foarte bune (recomand Bar Calders pentru raportul calitate-preț si atmosferă) sau restaurante mai de fițe (recomand Agust dacă vrei o cină cu meniu de degustare cu 6-7 feluri: stridii, foie gras, rulouri de legume, desert etc. Te va costa 65-100 euro meniul, dar merită fiecare cent).

 
 

 
 

Fă o alergare pe Carretera de les Aigues

 

E un trail plat pe drum spre Tibidabo. Dacă vrei mai multă diferență de nivel poți alerga în sus, spre biserică, iar dacă vrei distanță mai mare, aventurează-te pe poteci spre Vallvidrera (numai cu GPS, ca să nu te pierzi, ca subsemnata). Dar Carretera de les Aigues e mai accesibilă oricui vrea o alergare usoară pe un trail cu privelisti superbe deasupra Barcelonei. O poți face si la pas sau pe bicicletă, iar dacă mergi seara, spre apus, ia o sticlă de vin la tine pentru un picnic.

 
 

Aici sunt doar câteva sugestii si promit să fac un update listei. Mai sunt multe alte locuri care merită încercate si multe altele pe care încă le mai am de descoperit. Dacă mai ai si alte recomandări non turistice pentru vizitatorii Barcelonei, please share!

 

 
  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *