Unde găseşti rochii de designeri români la preţuri bune

Lucrând cu mai multe branduri de fashion româneşti de-a lungul anilor, mi-am dat seama că designerii noştri fac o treabă excelentă, dar cei mai mulţi nu reuşesc să îşi promoveze suficient creațiile.

Aşa ajungem să avem pe stradă sau pe la evenimente senzaţia de uniformă, că suntem toate îmbrăcate la fel și să știm prea puține despre ce ne oferă designul autohton.

 

E păcat, pentru că e un cerc vicios – designerii au comenzi puţine, deci unii sunt nevoiţi să ţină preţurile mari, ceea ce duce la o limitare şi mai mare a targetului lor şi la bugete de promovare mici.

 

Pe de altă parte, există şi designeri români la care vei găsi preţuri comparabile cu cele din magazinele aşa-numite fast fashion. Numai că, aşa cum ziceam, dacă nu eşti foarte la curent cu ce e nou în domeniu şi dacă nu frecventezi târgurile de fashion, e greu să auzi de ei.

Aşadar, de unde să începi dacă vrei să faci nişte shopping 100% made in Romania? Ai putea lua google search după fiecare nume de designer în parte sau poţi arunca un ochi în categoria de rochii de pe emag.

 

Recent am descoperit că mai mulţi designeri români au produsele listate acolo. Ca să-i găseşti poţi filtra după numele brandurilor româneşti. Am observat că produsele sunt din colecţiile cele mai noi, dar şi unele din colecţii vechi, iar cele mai multe au preţuri mai mici decât la târgurile de modă.

 

Pentru că îmi place să cumpăr design românesc şi mă bucur de fiecare dată când pot face asta şi îi pot încuraja, am luat la scotocit emag-ul şi am ales rochiile mele preferate ieşite din atelierele autohtone.

 

Le-am ales cât mai diverse, de la rochii de zi, office, până la cele de ocazie (că tot e sezon de nunţi), iar o descoperire surprinzătoare au fost rochiile din borangic.

 

Sper să-ţi servească drept inspiraţie la cumpărături şi, dacă alegi nişte new entries în garderoba ta în această tură de reduceri, să fie ceva made in Romania.

 

Rochie Framboise

 

framboise

 

 

Rochie Undress

 

undress

 

 

Rochie Oana Nuțu

 

oananutu

 

 

Rochie ROH

 

 

ROH

 

 

 

Rochie Soigne

 

soigne

 

 

Rochie din borangic

 

borangic

 

 

Rochie Nissa

 

Nissa

 

Rochie Undress

 

undress2

 

 

Rochie Soigne

 

soigne2

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *