Locuri de unde să admiri Barcelona de sus

 

Nu știu câtă lume trăiește aceeași fascinație ca mine când privește un oraș de sus. E ceva foarte liniștitor în locurile înalte, de unde privești deconectat mișcarea browniană a unui oraș întreg.

Pentru că e înconjurată de dealuri și munți, Barcelona are câteva puncte de belvedere cu priveliști care-ți vor rămâne pe retină. Mai jos sunt câteva dintre preferatele mele și ți le recomand pentru următoarea vizită.

 

Tibidabo

E unul dintre locurile mele preferate, pentru că o poți lua pe Carretera de las Aigues la plimbare și admiri orașul din mai multe puncte.

În vârf se află biserica și parcul de distracții. În funcție de cât de multă nevoie de liniște ai, poți să mergi când e deschis sau când e închis parcul. În orice caz, ies poze superbe cu roata din parc.

Hotel Barcelo Raval

E un hotel de pe Rambla de Raval. La etajul 11 au o terasă circulară cu priveliște 360. Au scaune, telescoape, bar și piscină, deci poți sta cât vrei.

Îți recomand să mergi ziua, când vezi de sus cele mai faine obiective – Montjuic, Sagrada Familia, Torre Agbar și chiar biserica de pe Tibidabo.

Nu e musai să fii cazat la hotel ca să intri. E un loc cunoscut mai degrabă de cei din zonă, dar vorba circulă repede și sunt tot mai mulți turiști care vin special ca să se urce pe terasă. Intră și treci pe lângă recepție like you own the place, nu o să te oprească nimeni.

 

Mirador de Colom

E unul dintre obiectivele de pe harta turistică, chiar la capătul Passeig de Colom și La Rambla, deci te poți aștepta ca în weekenduri să fie aglomerat.

Cu toate astea, priveliștea de sus merită să stai un pic la coadă.

E ieftin biletul și urci cu liftul până pe terasă, la 60 m altitudine, de unde ai de asemenea o panoramă 360.

 

Montjuic

 

Dacă nu ești prima dată pe blogul ăsta, probabil te-ai săturat de atâtea laude la adresa acestui deal 🙂

N-am cum să mă abțin. Mi-a plăcut mult de prima dată când am vizitat Barcelona. E ca un parc mare, cu grădină botanică, muzeu, castel și, de când m-am mutat aici a devenit și un super loc de antrenamente cu pante.

Pentru priveliști frumoase de pe Montjuic nu trebuie neapărat să urci până în punctul cel mai înalt. Cel mai la îndemână loc de belvedere este în fața Muzeului de Artă al Catalunyei, unde poți urca cu scările rulante din Plaza Espanya.

Dacă vrei să mergi mai sus, poți porni către Castell de Montjuic. Pe drum vor mai fi 2-3 puncte cu priveliști, în funcție de ruta pe care o iei, iar apoi, când ajungi sus, îți recomand să înconjori castelul, ca să vezi și partea aceea a portului.

Eu prefer să merg dimineața acolo, e mai puțină lume și culorile sunt mai frumoase.

 

Bunkers del Carmel

E un pic ciudat să recomand un loc pe care nu l-am vizitat, nu? N-am fost încă acolo, poate că nu s-a întâmplat pentru că merită un context mai romantic 🙂

E recomandat seara sau la apus, pentru că ziua e destul de cald și, în plus, seara poți să vezi luminile Barcelonei, eventual cu o sticlă de vin și un set de picnic.

Pentru că e mai departe de centru, nu ajunge foarte multă lume acolo. Așadar e un loc de văzut, dar poate nu oricând și cu oricine. Dacă tot bați drumul până acolo, ia-ți o oră-două și organizează ceva relaxant.

 

Bonus: Terasa Martinez

 


Barcelona e plină de terase și restaurante faine, dar parcă asta le are pe toate – mâncare super bună, vinuri bune și foarte bune și o priveliște pe măsură.

E chiar pe Montjuic și e un loc perfect pentru o cina cu view fain. Nu e ieftina, dar paella cu homar e delicioasă și merită investiția. Dacă nu, poți merge doar pentru un pahar de vin, priveliștea e aceeași :).

Nu uita să faci rezervare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *