De ce-mi place să mă antrenez dimineaţa

 

Programarea antrenamentului dis de dimineaţă îţi conferă o serie de avantaje. Ai să beneficiezi de un boost de energie pe tot parcursul zilei, nu vei mai avea mintea ocupată cu fapul că trebuie sa ajungi iar la sala şi nu în ultimul rând metabolismul tău va funcţiona mult mai bine.

Unul din motivele mele preferate pentru care optez să mă antrenez dimineaţă este legat de aspectul mental. Mereu le spun oamenilor cât de important este să ai o minte limpede atunci când rezolvi diferite probleme la locul de muncă. Dacă te antrenezi matinal ai să ştii că asta te ajuta foarte mult în capacitatea de a decide şi a soluţiona o situaţie. Când antrenamentul a fost un succes, atunci si deciziile de pe parcursul zilei vor fi cele mai bune.

Eşti de acord?
După un antrenament greu, dus cu bine până la capăt, mereu simt nevoia unui mic dejun bogat în proteine şi fibre. Fiecare are preferinţele lui. Eu sunt fan omleta cu mix de legume. Toate aceste aspecte duc către alte decizii bune, te-ai antrenat bine, ai mâncat bine, te vei hidrata bine. Cu siguranta nivelul tău de energie va fi ridicat.

Sper ca te-am ajutat să iei o hotărâre privind perioada zilei în care vrei să te antrenezi. Vă spun sincer că nimic nu se compară cu antrenamentul matinal. La început e mai greu cu trezitul, dar pe parcurs ai să simţi punctele forte, care nu sunt doar de ordin fizic (metabolism, energie, condiţie fizică) ci mai ales mental (concentrare, soluţionare, decizii bune). Spor(t) la treabă!

 

Articol scris de Horațiu Balint. Horațiu este sportiv de performanță de peste 12 ani, vicecampion național la bodybuilding, cu multiple medalii interne și internaționale la Jiu-Jitsu Brazilian și Kempo Grappling, câștigător al medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu Newaza și participări în competiții de maraton și ciclism. De asemenea, Horațiu este antrenor de fitness și creator al programului FastShape.

Găsești toate articolele lui aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *