Nu consumi iaurt? Ai alternativa sănătoasă pe bază de plante

Disclaimer: Niciun pic de iaurt nu a fost consumat pentru a face poza de mai sus.

Cum asa?

Pentru că, mai nou, la rafturile de lactate din supermarketuri găsim și alternative pe bază de plante. Cu laptele vegetal poate ne-am obișnuit deja – eu sunt mare fan al laptelui vegetal Alpro de cocos, cel neîndulcit.

Ei bine, creatorii laptelui vegetal s-au gândit să experimenteze cu texturile și așa a apărut alternativa la iaurt bazată pe plante. Mai exact, un produs care se aseamănă cu iaurtul, însă nu conține nici strop de lapte animal.

Eu am folosit alternativa la iaurt de la Alpro, patru versiuni care vin în cutii de 150g – natural, cu afine, cu zmeură și merișoare și cu piersică.

Ca textură și culoare se aseamănă cu iaurtul, însă sunt pe bază de lapte de soia. Prin urmare, au un aport proteic și mineral important.

 

Cui i se potriveste alternativa la iaurt, din plante?

 

Produsele Alpro, alternativa la iaurt, pot fi consumate de oricine.

Sunt utile în special persoanelor care țin post sau sunt vegane, pentru că au și textura, și gustul unui iaurt, iar proteinele de calitate și grăsimile vegetale (inclusiv omega 3 și omega 6) pe care le conțin ajută la păstrarea unui raport echilibrat de macronutrienți în alimentație.

De asemenea, sunt o alegere bună pentru persoanele care nu tolerează bine iaurtul.

Versiunile cu fructe sunt dulci și fresh, iar versiunea natural are un gust light și cremos. Le poți combina cu semințele și fructele preferate pentru un mic dejun rapid sau o gustare sănătoasă.

Ai încercat până acum alternativele pe bază de plante ale iaurturilor clasice?

 

2 thoughts to “Nu consumi iaurt? Ai alternativa sănătoasă pe bază de plante”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *