Oslea Night Ridge, ediția a treia a celui mai dur concurs nocturn

Pe 11 august, în zona masivelor Piatra Iorgovanului, din Retezatul Mic și muntele Oslea, are loc a treia ediție a Oslea Night Ridge, un concurs cu o probă de vertical run și una de alergare nocturnă. 

Traseul de night run (Oslea Night Ridge) are 14,2 km și 900m diferență de nivel și este considerat cel mai dur concurs nocturn din România. Startul se da la ora 21.00.

La edițiile anterioare, ambele concursuri au atras alergători foarte buni, deci dacă ești mai competitiv din fire, vei avea cu cine să te bați. Iar dacă nu, o alergare la frontală pe traseu tehnic sau un vertical intens sigur se vor lăsa cu amintiri frumoase.

Plecarea se va face din zona de camping Valea Iarului. Traseul traversează apoi DN66A, continuă cu un urcuș spre Pasul Jiu-Cerna, iar ulterior parcurge aproape în întregime creasta muntelui Oslea. După o distanță de aproape 3 km la o altitudine de 2000 de metri, traseul coboară treptat, prin zone cu pășuni alpine și drumuri forestiere, spre zona de finish.

Traseul de vertical (Vertical Race Piatra Iorgovanu) este cursa de zi și are startul la 9.00, din același loc ca Oslea Night Ridge. La 30 de metri de ieșire din camping, traseul intră direct pe poteca de munte. De aici, urmează un urcuș de 3.6 kilometri, cu 800 metri diferență pozitivă de nivel. Mai departe, trecerile se fac succesiv prin pădurile de foioase și conifer, urmate de zona pașunilor alpine, până în apropierea vârfului, unde se regăsește linia de finish – Piatra Iorgovanului, la o altitudine de 2014 m.

Dacă sună tentant, e bine să știi că până pe 8 august, înscrierea la Oslea Night Ridge costă 100 lei.

La fel ca anul trecut, pun la bătaie o înscriere gratuită la una dintre cele două curse, la alegerea ta.

Ce trebuie să faci pentru a câștiga?

E simplu: spune-mi, într-un comentariu pe Instagram, cu cine ai vrea sa mai mergi la acest concurs. Da-i tag și pe 1 iulie te anunț dacă ai câștigat invitația.

Până atunci, spor la antrenamentele la frontală!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *