Gustări răcoritoare și ușoare

Suntem la mijlocul verii și, chiar dacă la început de iulie vremea a fost mai gri, sigur ne așteaptă suficiente zile caniculare. Azi m-am gândit să îți povestesc despre trei gustări răcoritoare și sănătoase pe care le pregătesc în zilele calde de vară.

Îmi place să consum fructele așa cum sunt, dar și să experimentez diverse rețete simple, în care combin fructele cu ingrediente care le potențează gustul.

Am folosit fructe, alternativa la iaurt Alpro, pe bază de plante, lapte vegetal, dar și brânză proaspătă obișnuită în cea de-a doua rețetă, singura care nu e de post/vegană.

 

Iată ce-am mai blenduit și congelat în ultima vreme.

 

Frozen smoothie

 

E una dintre gustările mele preferate. Îl fac folosind ½ cană de fructe de pădure congelate sau o banană congelată, un Alpro alternativă la iaurt pe bază de plante (natural sau cu afine) și două lingurițe de unt de arahide.

Câteva secunde la blender și iese cel mai răcoritor și mai cremos smoothie posibil. Ține loc și de înghețată uneori.

 

 

Mini cheesecake fără coacere

 

Într-un pahar nu foarte înalt se pune o bază subțire (1-2 linguri) de biscuiți sfărâmați și amestecați cu o lingură de lapte (animal sau vegetal).

Deasupra se adaugă brânză proaspătă, urdă sau ricotta amestecată cu o 1-2 lingurițe de miere și o lingură de Alpro alternativă la iaurt pe bază de plante (natural), ca să fie mai cremoasă. Toppingul e la alegere – eu prefer să pun bucățele de nectarină, căpșune sau vișine.

 

Suc de pepene cu mentă

 

E pe cât de simplu pare. Se pun în blender bucățele de pepene roșu, câteva frunze de mentă, 1-2 cuburi de gheață și, opțional, ghimbir. Dacă pui ghimbir e mai bine să-l dai pe răzătoare înainte sau să-l blenduiești singur mai întâi, ca să nu rămână bucăți mari.

Dacă încerci vreuna dintre rețetele de mai sus sau ai alte idei, te aștept să le împărtășești cu mine și ceilalți cititori. Ideile bune, ca și rețetele, trebuie să circule 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *