5 experiențe outdoor pe care le aștept după carantină

Libertatea de a călători e probabil lucrul care îmi lipsește cel mai mult în perioada asta în care suntem datori să rămânem acasă, din cauza pandemiei de COVID19.

Dar timpul petrecut între patru pereți mă face să-mi doresc și mai mult să reiau niște planuri care erau de mult pe listă, dar nu s-au concretizat.

Iată top 5 experiențe outdoor pe care le am pe listă, după ce trece carantina.

Tură cu caiacul

Dacă aș avea un leu pentru fiecare dată când l-am auzit pe Andrei în ultimele săptămâni vorbind despre caiace, aș ieși milionară din carantină. Banii n-ar strica, pentru că tot vorbind despre planul de a face o excursie cu caiacele, aproape că ne-am hotărât să ne cumpărăm și noi un caiac.

A trecut ceva vreme de când n-am mai urcat într-un caiac și aveam pe listă o experiență ca asta. Un weekend prelungit, stat la cort și plimbat cu caiacul. Ca zone, ne-am gândit la câteva lacuri de munte din țară și la Delta Dunării.

Dacă aveți recomandări de locuri de mers cu caiacul, le aștept cu drag.


Creasta Făgărașului

În alergare, în două zile, cu câteva ore de somn și minimă interacțiune cu urșii. Anul trecut s-a răcit brusc vremea exact când aveam în plan nebunia asta, așa că o reportăm pentru după pandemie.

Cu caii, prin Dobrogea


Am aflat de mai demult că în Munții Măcinului, pe plaiurile mele natale, se organizează plimbări cu caii. Era în plan, dar fără dată fixă și a rămas în aer. Așadar, e una dintre experiențele outdoor pe care abia le aștept, după ce se dă dezlegare la călătorit.

Dacă mai adăugăm ceva alergare prin Măcin, stat la cort, vizitat Enisala și mâncat zacuscă de pește – sună a weekend de vis.

Foto – Radu Diaconescu

Creasta Rodnei în alergare

En plan mai vechi făcut cu colegii din echipa de alergare Datacor Running Team e să ne strângem într-o zi și să facem creasta Rodnei în alergare.

Sunt vreo 50 de kilometri. Ca să ne descurcăm din punct de vedere logistic, putem să ne împărțim în două grupuri care să pornească din sens opus, să lăsăm câte o mașină la ambele puncte de start și să facem schimb de chei de la mașină când ne intersectăm pe traseu.

Ture cu prieteni

O altă experiență de pe to do list sunt câteva ture montane accesibile, în locuri frumoase, în care să merg cu prieteni care n-au mai fost de mult sau deloc pe munte.


A fost o vreme când nici eu nu am avut cu cine să merg și știu că e nevoie de un pic de planificare și cunoaștere. După ce trece balamucul, as vrea să dedic câteva zile unor plimbări în natură cu acei prieteni care mă întreabă hei, dar când mă iei și pe mine pe munte? și așteaptă să iau eu inițiativa.


Voi ce planuri aveți imediat după ce se ridică restricțiile de circulație?

One thought to “5 experiențe outdoor pe care le aștept după carantină”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *