Top 10 piese de echipament pe care le port cel mai des la alergare

Privind la pozele pe care le am alergând sau la ce caut prin dulap când împachetez pentru o alergare pe munte, îmi dau seama că am câteva lucruri pe care le port mult mai des decât pe altele. Fie din utilitate, fie pentru că sunt preferatele mele pentru material, lejeritate etc.

Așa că am făcut o listă a pieselor de echipament cu care ies cel mai des la alergat. A fost destul de simplu, pentru că în mai toate pozele mele de la antrenamente apar îmbrăcată aproximativ la fel.

Nu prea caut eu să mă asortez sau să calculez la gram, dar am niște preferințe (materiale ușoare, respirabile) și niște pitici pe creier (nu suport nimic strâmt pe piept sau în talie și nici tricourile cu mânecă scurtă care vine până la cot, de exemplu).

Iată top 10 zece piese de echipament pe care le port cel mai des la alergare:


Ceasul Coros



Dacă, evident, hainele le mai rotesc între ele, ceasul e mereu acolo. Mai am perioade în care ies fără ceas, când nu mă interesează nici măcar distanța sau durata alergării, însă n-am mai făcut de mult o alergare fără ceas, mai ales de când am Coros Apex.

Pantaloni scurți Uglow


Pantalonii short Speed Free au buzunare foarte încăpătoare în talie, în care pot să iau la mine un flask cu apă, foiță, batoane, buff și chiar și niște mânecuțe bine împăturite.

Așa că, dacă e vreme de pantaloni scurți și am de cărat ceva la mine, probabil pe aceștia îi iau. Sau varianta fără brâu, tot de la Uglow (ambele dotate cu boxeri pe dedesubt).

Pantaloni lungi Salomon


Dintre pantalonii lungi pe care i-am încercat până acum, am o pereche pe care o port în cele mai multe cazuri. E vorba de Salomon Intensity Long Tights, care am înțeles că nici nu se mai produc. Trist, dar sper să apară ceva similar.

Îi simt perfecți pentru trei sezoane, cu excepția alergării pe zăpadă mai înaltă sau pe vreme foarte rece.

Îmi plac pentru că materialul e foarte respirabil, dar ține și cald, la gambe au plasă (apreciez tot pentru respirabilitate), iar buzunarele de la spate – cu și fără fermoar – sunt perfecte pentru mănuși, gel, chei sau alte obiecte mici. I-am rupt în genunchi la o alergare cu aterizare forțată, dar i-am cusut și, dacă mai găsesc mărimea mea pe vreun stoc, am în plan să-mi mai cumpăr o pereche la fel.

Foița Salomon


Eu port foiță simplă inclusiv când plouă ușor spre mediu. Nu simt neapărat nevoia de jachetă impermeabilă.

Chiar dacă foița mea Lightning Aero e permeabilă, ține un pic la primele minute de ploaie ușoară, nu mă strânge niciun elastic la mâneci sau glugă, cântărește puțin, se usucă ușor și poate fi rapid împăturită sau legată la brâu.

De obicei, dacă ies să alerg și nu știu dacă e prea frig, dacă bate vântul etc, e prima alegere.

Geacă de ploaie Uglow


Dacă plouă mai serios, iau jacheta de ploaie Rain Jacket-X de la Uglow cu respirabilitate / impermeabilitate 20.000 / 35.000.

O dată m-a prins o ploaie frumoasă de Bucegi în ea și chiar și-a făcut treaba, după care s-a uscat rapid când am mutat-o la brâu.

Tricou Uglow

Tricoul negru simplu Uglow Base are un material foarte moale și fin, super respirabil. A devenit preferatul meu de la prima purtare.

Am și varianta cu mânecă lungă, dar o port numai dacă e chiar răcoare. Altfel, sunt adepta tricou/maieu + mânecuțe.

Mânecuțe Adidas


Dintre cele 3-4 modele de mânecuțe încercate până acum, sunt preferatele mele.

Îmi place materialul, e cât trebuie de călduros/răcoros și au o ușoară compresie. Pentru că sunt elastice, le pot coborî la încheietură și să le port ca pe manșete sau le dau jos și le împăturesc, după care le fac să încapă în vestă/brâu.

Centură de alergare ArchMax


Am primit centura ArchMax cadou de ziua mea acum doi ani și de atunci e cu mine la aproape orice alergare. Dacă trebuie să-mi iau un flask mic de apă și puțină mâncare, eventual declarația și buletinul, nici n-am nevoie de mai mult.

Unii zic că îmi place pentru că n-am încercat centura Naked. Vom vedea.

Pantofi de trail running


N-am ieșit la alergare desculță decât acum doi ani, de câteva ori. Totuși, am visat că am uitat să-mi iau pantofii în bagaj înaintea unor concursuri. Așa că sunt probabil piesa cea mai importantă din puzzle.

Aproape toți kilometrii din ultimul an au fost cu Hoka Torrent pe trail și Hoka Rincon sau Saucony Kinvara 10, pe asfalt.

Iar dacă e vorba de competiții sau pur și simplu am chef să mă simt ca la concurs când alerg prin parc, port maieul cu Datacor Running Team. Încep, oricum, să prefer maieurile în locul tricourilor.

Cam astea ar fi acum. Nu exclud să se mai schimbe lista, pentru că mereu apar inovații în materiale, croieli etc.

În rest, mai mult port haine confiscate de la Andrei.

Iar recent a sosit și echipamentul din colecția limitată Uglow, pe care abia aștept să vi-l arăt! Sper să alerge la fel de bine pe cât mă simt în el și pe cât de bine îmi stă 😛

PS – tot ce este Uglow, Hoka, ArchMax găsiți la Infinityrun.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *